Obecní části:  Borovnice - Přestavlky - Rájec - Homol

 

                                                    Obecní úřad Borovnice, Přestavlky 1, 517 41 Kostelec nad Orlicí

                                                   tel.: 494 547 102    mobil: 724 181 346    e-mail: obec@borovnice.info

 

 

 

Aktuality Obec Obecní úřad Zpravodaj Brodík Dění Fotogalerie Zábava Odkazy Kontakty

 

 

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva ze dne 12.10.2006:

VEŘEJNÉ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA

OBCE BOROVNICE

.


Místo konání:

Termín:

Přítomno:

 

Nepřítomno:

Zasedání řídil:

Zapisoval:

Ověřovatelé zápisu:

 

Usnesení:

 

P Ř E S T A V L K Y - pohostinství

12.10.2006 od 19.00 hod.

7 členů OZ (87,5%)

7 občanů obce Borovnice

358 občanů obce Borovnice!

starosta obce Karel Urbanec

pan Jiří Řehák

paní Anna Smolová

paní Božena Zálohová

pan Karel Urbanec

paní Soňa Rojková


 

Starosta přivítal všechny přítomné členy OZ a občany obce Borovnice. Seznámil je s obsahem jednání. Navrhnutý program byl všemi přítomnými zastupiteli schválen.

 

Program jednání: 1)  Plnění rozpočtu na r. 2006 starosta

2)  Ukončení otevřeného podílového fondu TRENDBOND

starosta

3)  Seznámení zastupitelů se smlouvou o pronájmu pozemku č.299/4

starosta
4)  Revitalizace návsí - 135.000,- Kč POV starosta

5)  Seznámení zastupitelů s protokolem o skartaci dokumentů

      Žádost na předsedy výborů o doplnění zápisů z činnosti za r.2002-2006

starosta
6)  Diskuse starosta

7)  Usnesení

starosta a místostarosta

 


 

1)  Plnění rozpočtu obce Borovnice na r. 2006 - příjem / výdej

 

Starosta obce seznámil zastupitele se současným stavem rozpočtu k 30.9.2006.
Bylo konstatováno, že v příjmové části je rozpočet plněn na 98.08% předpokládaných příjmů, tj. 2.774.233,- Kč.
Ve výdajové části je plnění k 30.9.2006 na 100.1%, tj. 2.623.587,- Kč.
 

Vyšší procento výdajové části je výsledkem úhrady některých projektů, které se musí financovat před jejich dokončením.

Zastupitelé berou zprávu o stavu rozpočtu na vědomí bez připomínek.

 

2)  Ukončení podílového fondu TRENDBOND

 

Na pracovním zasedání zastupitelstva předjednali zastupitelé návrh na ukončení podílového fondu TRENDBOND, uzavřeného s ČS Kostelec nad Orlicí v r.2003. Návrh předložil starosta obce. U tohoto fondu dochází ke změně administrace a ČS navrhuje přepsání smlouvy do konce března r.2007. Podpisové právo k tomuto fondu má jen starosta obce. Zrušením bude finanční hotovost 500.000,-Kč přepsána na běžný účet obce a nové zastupitelstvo zvolené z nadcházejících voleb 20.-21.10.2006 může rozhodnout o novém způsobu uložení na podobný nebo zcela jiný fond.
HLASOVÁNÍ:  

P R O  ukončení podílového fondu Trendbond a přepsání jeho výnosů na běžný účet obce Borovnice hlasovalo 7 přítomných zastupitelů /100%/.

 

3)  Seznámení zastupitelů se smlouvou o pronájmu pozemku č.299/4 - stavba altánu pod Homolí

 

Starosta obce doslovně přečetl smlouvu sepsanou mezi Obcí Borovnice (žadatel) a vlastníkem pozemku č.299/4 k.ú. Borovnice Mgr. Petrem Šimáčkem.
Smlouva se týká pronájmu části pozemku 299/4, na kterém bude obcí Borovnice vystavěn altán jako jeden z produktů projektu "Poznejme se - Poutní místo Homol".
Smlouva detailně popisuje práva a povinnosti obou zastoupených stran a předepisuje případná řešení kolizních situací. Smlouva je navržena na 10 let a vypovězena může být písemnou dohodou obou zúčastněných stran.

HLASOVÁNÍ:  

P R O  uzavření smlouvy na pronájem pozemku č.299/4 na stavbu a provoz altánu v areálu poutního místa Homol za podmínek stanovených smlouvou mezi obcí Borovnice a Mgr. Petrem Šimáčkem hlasovalo 7 přítomných zastupitelů, t.j.100%.

 

4)  Revitalizace návsí - projekt POV s dotací 135.000,- Kč

 

Revitalizaci návsí schválilo zastupitelstvo na předešlém Veřejném zasedání. Dnes je nutné dohodnout, do které části obce bude dotace umístěna. Starosta obce navrhuje Přestavlky, kde je největší měrou zatížen střed obce velkým množstvím zaasfaltovaných ploch, které jsou využívány k odstavování nákladních tahačů, což není v souladu s potřebami obce a jejich občanů. Vlastní proveditelnost je zpracována ve studii s detailním popisem výsadby nových trvalých porostů travin, květin a dřevin.

HLASOVÁNÍ:  

P R O  umístění dotace z POV "Revitalizace návsí" v části obce Přestavlky hlasovalo 7 přítomných zastupitelů, t.j.100%.

 

5)  Seznámení zastupitelů ze skartačním protokolem a žádost na předsedy výborů o doplnění zápisu z činnosti za r.2002 - 2006

 

Starosta obce seznámil přítomné zastupitele s provedenou skartací obecních dokumentů. Protokol je přiložen k nahlédnutí a je součástí zápisu. V jednom z bodů protokolu vyplývá povinnost pro předsedy výborů předložit ke skartaci písemné zápisy z činnosti výborů po dobu r. 2002 až 2006. Starosta obce požádal předsedy výboru finančního, kontrolního a sociální komise o předložení těchto dokumentů do konce měsíce října 2006.
Zastupitelstvo bere informaci o skartaci na vědomí.
Předsedové komisí souhlasí s termínem předložení písemných dokumentů o své činnosti
.

 

6)  Diskuse

 

p. Karel Urbanec - Pozvánka na ukončení turistické sezóny na cyklookruhu Brodec.
Dne 28.10.2006 organizuje DSO Brodec ukončení turistické sezony na cyklookruhu Brodec. Zahájení je 28.10.06 ve 14.00hod na Vrbické rozhledně a ukončení v Přestavlkách v pohostinství u živé trampské písně. V rámci okruhu je organizováno šest průjezdných stanovišť. Na těchto stanovištích dostane cyklista razítko a po získání tří razítek z kteréhokoli směru obdrží v konečné stanici pohostinství Přestavlky občerstvení v hodnotě 40,- Kč zdarma. Během akce budou rozdávány reklamní tiskoviny a na závěr každý účastník obdrží kalendář 2007 DSO Brodec. Těšíme se na vaši účast.
 
p. Pavel Králík - Je zajištěna studna pod Homolí, souhlasí rodina Vajrauchova s případnou hudební produkcí v novém altánu pod homolí?
Odpovídá starosta obce: studna pod Homolí je zakryta novým betonovým víkem a nehrozí případná kolize s tímto zařízením.
Pokud bude obec organizátorem hudebních produkcí v novém altánu pod Homolí, bude vždy informovat bezprostřední sousedy. Obec chce pořádat takové aktivity, které mají účastníky potěšit a ne omezovat jejich soukromí.
 
p. Božena Zálohová - Žádost o odkoupení pozemku.
Odpovídá starosta obce: zbytkový pozemek u bytové zástavby okálů v Borovnici je geodeticky vyměřen a připraven k odprodeji vlastníkům bytů. Obec chtěla vyhovět vlastníkům a žádá o odkoupení bývalé cesty od p. Kinského, p. Sládka a paní Hájkové. Na tomto pozemku je umístěná stavba dřevníků jednotlivých vlastníků okálových bytů. O pozemek, který v žádosti uplatňuje p. Zálohová, požádala rodina Fialových a i geometrické rozdělení odpovídá této situaci.
Nelze proto jednoznačně odpovědět na přímý dotaz bez účasti rodiny Fialových. K jednání dojde do konce r.2006. Starosta ujišťuje p. Zálohovou, že při jednání o odprodeji bude do kupní smlouvy zakotvena dohoda o částečném užívání pozemku při vlastnictví jedné ze zúčastněných stran.
 
p. Karel Urbanec - Vyhodnocení fotosoutěže "Slavnostní svěcení znaku a praporu obce Borovnice".
Při slavnostním svěcení znaku a praporu obce Borovnice byla vyhlášena soutěž o nejlepší, nejaktuálnější nebo nejvýstižnější fotografický záběr z tohoto dne. Pravidla soutěže byla uvedena ve zpravodaji Brodík. Do soutěže se přihlásilo 5 respondentů s 28 fotografiemi.
Porota složená ze zastupitelstva a přítomných občanů (14 členů) vybrala tajně toto pořadí:
Na 1. místě se umístila Barbora Čermáková se snímkem "Prapor a Borovnická kaple".
Na 2. místě se umístil Petr Rojek se snímkem "Pár koní".
Na 3. místě se shodným počtem hlasů se umístili Milan Passinger se snímkem "Prapor a znak na Homolských schodech" a Petr Rojek se snímkem "Pozdní západ slunce nad slavící obcí".
Na 4. místě se shodným počtem hlasů se umístili Petr Kotera se snímkem "Účast dětí SDH Přestavlky na slavnosti" a Barbora Čermáková se snímkem "Svěcení znaku a praporu v poutním kostele".
Všichni vyhodnocení dostali od obce peněžitou odměnu.
Všechny předložené záběry zůstávají v majetku obce Borovnice.
Starosta obce děkuje všem zúčastněným a těší se na další fotografický motiv vypsaný Brodíkem nebo obcí.

Na závěr Veřejného zasedání zastupitelstva obce Borovnice poděkoval starosta obce zastupitelům za odvedenou práci, popřál jim mnoho zdraví a osobních úspěchů a dobrý volební výsledek těm, kteří se budou v nadcházejících volbách ucházet o post zastupitele obce Borovnice.
 

Děkuji.

 

Ustavující zasedání zastupitelstva se bude konat v měsíci říjnu 2006 v části obce Přestavlky, a to dne 27.10. 2006 /pátek/od 19.00 hod. ve společenské místnosti v "Zámečku" Přestavlky.

 

Na závěr poděkoval starosta obce přítomným zastupitelům, občanům a hostům za aktivní účast. Poděkoval zastupitelstvu za odvedenou práci, poděkoval všem občanům, kteří se pravidelně zapojují do obecního dění a Veřejné zasedání ukončil.

 

Přestavlky dne 12. října 2006

Urbanec Karel

starosta obce

 


 

USNESENÍ

Obecního zastupitelstva obce Borovnice

ze dne 12. října 2006

.


Přítomno:

7 členů OZ (87,9%)

7 občanů obce Borovnice


 

OBECNÍ ZASTUPITELSTVO V OBCI BOROVNICE

 

I.      B E R E   N A   V Ě D O M Í :

 

a)  zprávu starosty obce o hospodaření obce za období 14.8.2006 až 30.9.2006 jak v příjmové, tak ve výdajové části rozpočtu na r. 2006;

b)  zprávu o skartačním protokolu a potřebě doplnit zápisy finančního výboru, revizního výboru a sociální komise.

 

II.    S C H V A L U J E :

 

a)  ukončení podílového fondu TRENDBOND v nominální hodnotě 500.000,- Kč a převedení finanční hotovosti na běžný účet obce Borovnice;

HLASOVÁNÍ:  P R O  hlasovalo 7 přítomných zastupitelů (100%).

b)  smlouvu o pronájmu části pozemku č. 299/4 na k.ú. Borovnice mezi Mgr. Petrem Šimáčkem a obcí Borovnice, zastoupenou starostou Karlem Urbancem;

HLASOVÁNÍ:  P R O  hlasovalo 7 přítomných zastupitelů (100%).

c)  umístění dotace ve výši 135.000.-Kč z POV na "revitalizaci návsí" do části obce Přestavlky;

HLASOVÁNÍ:  P R O  hlasovalo 7 přítomných zastupitelů (100%).

d)  vyhodnocení fotosoutěže a vyplacení odměn za umístění;

HLASOVÁNÍ:  P R O  hlasovalo 7 přítomných zastupitelů (100%).

 

III.  P O V Ě Ř U J E :

 

Předsedy výborů a komise doplněním zápisů z činnosti za r. 2002 až 2006.

Termín: do konce měsíce října 2006.

 

 

Karel Urbanec

starosta obce

Soňa Rojková

zástupce starosty

 

Právě se nacházíte na stránce:

Zasedání zastupitelstva

Sekce: Obecní úřad
Na hlavní stranu   Na první stranu sekce   O krok zpět   O krok vpřed

© Obec Borovnice, webmaster:

Petr Kotera, e-mail webmaster@borovnice.info

Nahoru na začátek stránky   Informace o procházení webem a prohlášení o přístupnosti   Nápověda k používání webu   Zavřít a nashledanou