Obecní části:  Borovnice - Přestavlky - Rájec - Homol

 

                                                    Obecní úřad Borovnice, Přestavlky 1, 517 41 Kostelec nad Orlicí

                                                   tel.: 494 547 102    mobil: 724 181 346    e-mail: obec@borovnice.info

 

 

• • • Obec Borovnice má nové stránky, založené na redakčním systému, kam budou moci přispívat po zaregistrování organizace i jednotlivci se svými příspěvky a pozvánkami na akce sami. Nové aktuální informace najdete na novém webu - více informací níže. • • •

 

Aktuálně:

Hledání na stránkách:

17.12.2009

Nové stránky se pomalu rozbíhají

Nové stránky byly sice již spuštěny, ale ještě chvíli bude trvat přesun informací, textů a fotografií do nového webu, proto jsou zatím stále dostupné tyto staré stránky.

Pro nové informace, poslední číslo zpravodaje, pozvánky na akce atd. navštivte nový web. Stále se na něm pracuje, takže omluvte případné chvilkové výpadky.

 

Na nové stránky vstupte kliknutím zde.

 


24.11.2009

Aktualizace

Připravují se nové internetové stránky obce s redakčním systémem. Na tyto staré stránky se vkládají již jen nejdůležitější aktualizace:

• vložen Brodík 2009/11

• vložen Brodík 2009/10


30.9.2009

Ukončení cyklistické sezóny na Okruhu Brodec

V sobotu dne 3. října se koná každoroční uzavírání cyklotrasy Okruh Brodec. Oficiální start je ve 14:00 hod. v Přestavlkách, kde každý účastník obdrží kartu pro razítka z kontrolních stanovišť, která najdete na obvyklých místech v jednotlivých obcích na cyklotrase. Za razítka, která na těchto stanovištích obdržíte, na Vás v cíli čeká odměna (minimální počet 3 razítka - občerstvení v hodnotě 30,- Kč, kdo projede všechna stanoviště - občerstvení v hodnotě 50,- Kč). Zakončení s občerstvením bude probíhat v Brumbárově ve srubu u studánky.
Rozmístění kontrolních stanovišť:

Přestavlky - cyklozastávka pod břízou (start)

Borovnice - hasičská zbrojnice

Homol - altán pod schody

Lhoty u Potštejna - u obchodu

Polom - pohostinství

Proruby - cyklozastávka pod Černou skálou

Vrbice - rozhledna

Chleny - hospoda

Svídnice - požární nádrž

Krchleby - studánka Brumbárov (cíl)

Na Vaši hojnou účast se těší pořadatelé - zástupci Mikroregionu Brodec.


24.9.2009

Návrh výroku rozhodnutí o umístění stavby v Rájci

Městský úřad Kostelec nad Orlicí, odbor územního plánu - stavební úřad, vydal dne 18. září 2009 Návrh výroku rozhodnutí o umístění stavby inženýrských sítí pro stavební zónu Rájec, spočívající ve vybudování komunikace, kanalizace, ČOV, vodovodu, plynovodu a rozvodů elektrické energie, veřejného osvětlení a přeložky vedení Telefónica O2, pro výstavbu devíti rodinných domů v Rájci.

Návrh rozhodnutí najdete zde (formát PDF, 3,5MB).


24.9.2009

Tisková zpráva společnosti Orlické hory a Podorlicko

Destinační společnost Orlické hory a Podorlicko vydala tiskovou zprávu z mimořádné valné hromady, která se konala dne 15.9.2009.

Celou tiskovou zprávu najdete zde (formát PDF, 68kB).


12.8.2009

Homolské schody 2009
Největší charitativní kulturně společenská akce tohoto roku se uskutečnila pod homolskými schody dne 22. srpna. Ani velmi nepříznivé počasí však organizátory neodradilo naplno rozjet připravený program 0. ročníku. Dopoledne, kdy počasí ještě přálo, byly na programu soutěže pro děti, kterým z hlavního pódia také zazpíval písničkář Pavel Půta a popovídala si s nimi pohádkářka Vítězslava Klimtová se strašidlem Vyžlounem Homolkou. Redaktor televize RTA Jan Dušek potom postupně uvedl vystoupení Homolské heligonky Petra Šimáčka a Dany Sokolové, dále vystoupení lidí z pobytového střediska z Kostelce nad Orlicí, DVÚ Kostelec nad Orlicí nebo třeba Scrap music jam. Hlavním vystoupením dne byl večerní koncert Věry Martinové, který i přes nepřízeň počasí přilákal neskutečný počet návštěvníků.

Více o této akci najdete v sekci Dění - zde.


Memoriál Bohumila Bečičky12.8.2009

Memoriál Bohumila Bečičky
1. srpna se konal již 11. ročník volejbalového turnaje, kde se sešlo 10 soutěžních družstev a množství fandících diváků, pro které bylo firmou Adeva zajištěno občerstvení ve velkém párty stanu.

Více o této akci najdete v sekci Dění - zde.


Prázdniny u souseda12.8.2009

Projekt "Prázdniny u souseda"

Ve dnech 24. až 31. července 2009 proběhlo druhé setkání dětí a mládeže z Polské republiky, oblasti Gminy Przeworno a z České republiky, oblasti DSO Brodec. Sedmidenní pobyt se uskutečnil v Kosteleckých Horkách, jedné z devíti obcí DSO Brodec. Pobytu se účastnilo 20 polských dětí, tři vedoucí a tlumočnice. Partnery jim dělala skupina 18ti českých dětí a celý pobyt vedli tři zástupci z řad skautů pod hlavním vedením p. Jana Mencla.

Více o pobytu polských dětí a mládeže v našem regionu najdete v sekci Dění - zde.


Rodinné pasy - logo11.8.2009

Rodinné pasy v Královéhradeckém kraji

Královéhradecký kraj se jako sedmý v pořadí zapojil do projektu Rodinné pasy, jehož cílem je podpora rodin s dětmi. Základní myšlenkou je vytvoření a realizace systému poskytování slev a výhod rodinám s alespoň jedním dítětem do osmnácti let. Slevy se budou vztahovat jak na volnočasové aktivity – koupaliště, muzea, sportoviště tak na spotřební nákupy. Na základě registrace je rodině vystavena slevová karta tzv. „Rodinný pas“, kterou se při uplatnění slevy prokazuje. Má podobu plastikové věrnostní karty bez elektronického pásku. Výše poskytované slevy se obvykle pohybuje od 5 do 20%, u příspěvkových organizací krajů a obcí (jako jsou muzea, bazény, galerie, atd.) tato sleva činí až 50%.

Registrace je možná:

- na e-mailové adrese hradec@rodinnepasy.cz

- poštou, zasláním údajů na adresu Rodinné pasy, P. O. BOX 5, 500 01 Hradec Králové

- na internetové adrese www.rodinnepasy.cz

- telefonicky na čísle 543 211 254

Pro úspěšnou registraci je nutné uvést:

jména rodičů, telefon, e-mail adresu, bydliště a jména dětí s daty narození

Pas bude zaslán poštou na adresu uvedenou při registraci.

Leták najdete zde (formát PDF, 880kB).


Logo CzechPOINT4.6.2009

Pracoviště CzechPOINT

Od 1. července 2009 začíná platit zákon, který nařizuje všem obcím zřídit pracoviště CzechPOINT. Jedná se o pracoviště, které vám nabídne přímo v kanceláři obecního úřadu získat výpisy z obchodního rejstříku, živnostenského rejstříku, insolvenčního rejstříku, rejstříku trestů, katastru nemovitostí, seznamu kvalifikovaných dodavatelů, bodového hodnocení řidiče nebo třeba i podání živnostenskému úřadu a podobně.

Obec nyní čeká na dotaci, za kterou nakoupí vybavení techniky v hodnotě 90 000 Kč. Jedná se o počítač, tiskárny, certifikáty a programové vybavení. V obci byli pro toto pracoviště vybráni dva pracovníci – Petr Kotera a Martin Kaplan. V současné době se připravuje školení těchto pracovníků. Jaká bude provozní doba pracoviště, ukáže zkušební dvouměsíční lhůta, která by měla obci napovědět, jaká bude poptávka po službě. O dalších informacích a novinkách budete průběžně informováni ve zpravodaji Brodík.

Více informací o zřízení této služby najdete na úřední desce.

Zpravodajství z regionu:

www.orlicky.net - zpravodajství z regionu (otevírá se v novém okně)
 

Předpověď počasí:

On-line teplota v RK:
Aktuální teplota v Rychnově nad Kněžnou (stránky se otevírají v novém okně)

Předpověď počasí - kliknutím přehrajete video v novém okně

 

Aktualizováno: 03.02.2010

Historii aktualizací najdete zde.

 

Z dění v obci a okolí:

Nejbližší akce:

 

Homolské schody 2009

22.8.2009 - Homol

více informací najdete na

www.homolskeschody.cz


Kalendář akcí v okolí

s podrobnostmi najdete zde.


Záznamy z akcí

s fotogaleriemi najdete zde.

 

Z úřední desky:

Pracoviště CzechPOINT

více informací zde.


Zasedání zastupitelstva

se koná 24.9.2009 od 18:00 hod.

v pohostinství "Zastávka" v Rájci.


Zápisy z veřejných

zasedání zastupitelstva

kompletní znění zde.


Celou úřední desku najdete zde.

 
Návštěvnost stránek:

TOPlist - statistika přístupu na stránky

od 12.4.2006

 

TOPlist - stránky budou otevřeny v novém okně

 

Mikroregion

DSO Brodec

Mikroregion

DSO Orlice

Místní akční skupina

MAS nad Orlicí

Obec s rozšířenou působností Kostelec

Krajský úřad

Hradec Králové

Ministerstvo práce

a sociálních věcí

Mikroregion Brodec - stránky budou otevřeny v novém okně Mikroregion Orlice - stránky budou otevřeny v novém okně MAS nad Orlicí - stránky budou otevřeny v novém okně Město Kostelec nad Orlicí - stránky budou otevřeny v novém okně Královéhradecký kraj - stránky budou otevřeny v novém okně Ministerstvo práce a sociálních věcí - stránky budou otevřeny v novém okně

Polský partner

Przeworno

Příhraniční spolupráce

Euroregion

Glacensis

Spolek pro obnovu

venkova ČR

Čistá obec, čisté město, čistý kraj

Zlatý erb

(soutěž webů)

Polská partnerská gmina Przeworno - stránky budou otevřeny v novém okně Česko-polská příhraniční spolupráce Interreg IIIa - stránky budou otevřeny v novém okně Euroregion Glacensis - stránky budou otevřeny v novém okně Spolek pro obnovu venkova ČR - stránky budou otevřeny v novém okně Soutěž obcí Čistá obec, čisté město, čistý kraj - stránky budou otevřeny v novém okně Soutěž webových stránek obcí Zlatý erb - stránky budou otevřeny v novém okně

 

Právě se nacházíte na stránce:

Aktuality - hlavní strana

Sekce: Aktuality
Na hlavní stranu   Na první stranu sekce   O krok zpět   O krok vpřed

© Obec Borovnice, webmaster:

Petr Kotera, e-mail webmaster@borovnice.info

Nahoru na začátek stránky   Informace o procházení webem a prohlášení o přístupnosti   Nápověda k používání webu   Zavřít a nashledanou