Obecní části:  Borovnice - Přestavlky - Rájec - Homol

 

                                                    Obecní úřad Borovnice, Přestavlky 1, 517 41 Kostelec nad Orlicí

                                                   tel.: 494 547 102    mobil: 724 181 346    e-mail: obec@borovnice.info

 

 

Kalendář akcí 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 starší

 

Prosinec 2005:

31.12.2005 - Rájec

Silvestrovská divadelní show v Rájci

Kliknutím vstoupíte do fotogalerieVelmi netradičně zakončili rok 2005 v Rájci. Nově vzniklý divadelní soubor „Floriánek“, přezdívaný „Ráječtí šviháci“, se zde představil s premiérou známé divadelní hry od neznámého autora „Jak si ježek, vrána a zajíc rozdělili jablko“. Bylo to velice moderní a netradiční pojetí této hry. Za povšimnutí stály především kostýmy, které byly propracovány do posledního detailu a kde se divadelní kostyméři doslova překonali, dále kulisy, které divákovi navodily atmosféru téměř skutečného prostředí, ve kterém se děj odvíjel. Zvláště milostná scéna pod jabloní nebo scéna u rybníčka nenechala jedno divákovo oko suché. Diváci byli naprosto uchváceni, několikrát herce vytleskali zpět na jeviště a velice důrazně se dožadovali reprízy. Té se nakonec v pozdních nočních hodinách přece jen dočkali.

A co divadelní kritika? Jeden z nejuznávanějších evropských kritiků René Vaňous z Pardubic se vyjádřil takto - cituji: "zůstal jsem v němém úžasu stát" (s hubou dokořán - pozn. redakce).
A jaké má soubor plány do budoucna? „Kromě hostování na prknech Národního divadla a na scénách předních českých divadel by vrcholem naší divadelní sezóny měla být účast na festivalu "Jiráskův Hronov", odkud si chceme přivézt hlavní cenu "Zlatého Jiráska", řekl nám exklusivně pro naši redakci jeden z choreografů.
Na závěr popřejme našim umělcům hodně úspěchů a abychom je co nejčastěji viděli na jejich domácí scéně v Rájci.

(Brodík 2006/1)


31.12.2005 - Přestavlky

Silvestr s diskotékou v přestavlcké hospodě

Zakončení starého a uvítání nového roku s největšími hity posledních třiceti let...


17.12.2005 - Přestavlky

Šipkový turnaj v přestavlcké hospodě

V přestavlcké hospodě se konal další šipkový turnaj neregistrovaných o hodnotné ceny.

 

Listopad 2005:

18.11.2005 - Přestavlky

Country zábava v Přestavlkách

Dne 18. listopadu od 20 hodin se konala v přestavlcké hospodě další zábava, tentokráte ve stylu "Country & Bluegrass". Zahrála kapela ŠMIDLI BOYS z Kostelecké Lhoty.Kliknutím vstoupíte do fotogalerie


12.11.2005 - Přestavlky

Drakiáda v Přestavlkách

Dne 12. listopadu se uskutečnila DRAKIÁDA. Do podzimní hry se zapojily nejen děti, ale i jejich rodiče a prarodiče. Nejlépe vyrobeného a létajícího draka měl JIŘÍ ČERNÝ ml. z Přestavlk, druhý PETR KAFKA ml. z Rájce a jako třetí za originální provedení skončila rodina KRÁLÍKOVA z Přestavlk. Celé podzimní odpoledne jsme zakončili opékáním párků.

Hana Řičařová a Pavel Králik (Brodík 2006/1)


Listopad 2005 - DSO Brodec

Projekt značení cyklotrasy Brodec

Projekt značení cyklotrasy Brodec zadal DSO Brodec ke zpracování Mgr. Petru Ďoubalíkovi. Délka cykloturistického Okruhu Brodec je 26,5 km plus odbočky k poutnímu místu Homol, k rozhledně Vrbice, k Vrbické studánce, k Brumbárovské studánce, ke Svídnické borovici a v budoucnu případně k Horákovu buku či Perlivé studánce.

Druh značení: cyklistické silniční značení, vzhledem k charakteru využívaných komunikací doporučil zpracovatel projektu použít zmenšenou velikost značek (75%). Podle konkrétních míst rozhodnuto o použití reflexních či nereflexních značek. Projekt je nutno schválit dopravní policií. Jako cykloturistický okruh nemá OB přiděleno číslo a na značkách bude tedy nahrazeno logem okruhu. Návrh loga OB je zpracován také. Pro použití na značkách doporučujeme černožluté provedení, pro jiné příležitosti lze uvažovat o vícebarevném provedení.
Značení cyklotrasy bylo dokončeno v měsíci listopadu 2005. Svazek Brodec na realizaci dostal dotaci v hodnotě 200.000,- Kč.

(Brodík 2005/11)

 

Říjen 2005:

Kliknutím vstoupíte do fotogalerie22.10.2005 - SDH Borovnice - Přibyslav-Slatiňany

Zájezd do hasičského muzea v Přibyslavi a hřebčína ve Slatiňanech

Dne 22.10.2005 hasiči z Borovnice uspořádali zájezd pro občany obce. Za krásného podzimního počasí jsme navštívili hasičské muzeum v Přibyslavi, kde je vystaveno mnoho hasičského materiálu, včetně starých ručních i motorových stříkaček a čerpadel. Další zastávka byla ve Slatiňanech v motorestu Bonet na oběd a kávu. Po obědě jsme přejeli do hřebčína ve Slatiňanech. Absolvovali jsme velmi pěknou prohlídku stájí i přilehlých okolních pastvin, plných ušlechtilých Kladrubských koní. Na zpáteční cestě jsme zastavili v Pardubicích u obchodního domu Globus na malý nákup. Zakončení bylo v borovnické hasičárně.

(Brodík 2005/11)

 


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie8.10.2005 - Obec Borovnice - Kosířovsko-Drahanovice-Střížov

Zájezd pro děti a mládež na Hanou

Dne 8.října 2005 organizovala obec Borovnice za aktivní spolupráce sociální komise zájezd dětí a mládeže do malebného regionu "Kosířovsko" které se nachází v Moravské části Haná. Děti a mládež navštívily městečko Čechy pod Kosířem, kde si v obecním hasičském muzeu mohly prohlédnout historickou i současnou hasičskou techniku, která se zde i vyráběla. Se všemi vystavenými exponáty nás seznámil bývalý pracovník a dnes průvodce muzea. Zájezd pokračoval do obce Drahanovice, kde děti a mládež vystoupaly do Černé věže. Součástí prohlídky této významné kulturní památky (ve vlastnictví obce) nám byl promítnut záznam z historie a opravy věže. V jednotlivých patrech byla instalována výstava o historii kraje a o historii tramvajové dopravy v Olomouci. V Drahanovicích se děti naobědvaly a přejely do obce Střížov, kde nám byla představena zcela funkční železnice pana Váni. Ve velmi krásném prostředí rodinného domku je na ploše asi dvou arů velmi vkusně upravená skalka a do ní je instalována zcela funkční, dálkově ovládaná železnice. Tunely, mosty, železniční depa, zastávky, výhybky a vše další, včetně čtyř lokomotiv a několika osobních a nákladních vagónů, bylo představeno ve všech možných situacích. Děti byly nadšeny a organizátoři zájezdu spokojeni s jejich zájmem. Za zpěvu a všeobecného veselí byl zájezd úspěšně dokončen.

Anna Smolová a Karel Urbanec (Brodík 2005/11)


7.10.2005 - Přestavlky

Staré pecky a fláky v Přestavlkách

Dne 7. října se v přestavlcké hospodě konala od 20 hodin rocková diskotéka nejen pro starší a pokročilé s názvem "Staré pecky a fláky".

 

Září 2005:

30.9.2005 - Přestavlky

Další výtvarné odpoledne v přestavlcké knihovně

Pro všechny, kteří mají rádi práci v kolektivu plném dobré nálady a mají bohatou fantazii, uspořádala Lucie Kroulová v přestavlcké knihovně výtvarné odpoledne, které bylo tentokráte zaměřeno na práci s vodovými a temperovými barvami.


24.9.2005 - Přestavlky - Potštejn

Pěší výlet do Potštejna

Dne 24. září se sešlo 6 lidí na přestavlcké autobusové zastávce na pěší výlet do Potštejna. Trasa vedla přes Borovnici, Velkou Lhotu nahoru přes les, kde jsme si odpočinuli a občerstvili. Viděli jsme tam přeběhnout malá divoká prasata. Dále se pokračovalo na Černou skálu a pak do Potštejna. V Potštejně v restauraci Slavia jsme se naobědvali. Vraceli jsme se po žluté turistické značce cestou nahoru k vysílači, z kopce na Polom a přes les do Lhot u Potštejna. Na pochodu jsme si užili velmi pěkné počasí. Těšíme se na další výlet s panem Králíkem.

Jiří Holubec (Brodík 2005/10)


16.8.-19.9.2005 - SDH Borovnice

Zdravotně poznávací výlet na kolech

Několik členů SDH Borovnice podniklo zdravotně poznávací výlet na kolech po krásách naší vlasti. I když s menšími problémy, dorazili do Jeseníků a zpět do Borovnice, kde jim bylo připraveno patřičné přivítání.


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie18.9.2005 - DSO Brodec - Obec Borovnice

Přátelé z Polska přijeli na "Homolskou pouť"

V Přestavlkách byla v neděli 18. září uzavřena smlouva mezi mikroregionem Brodec jako investorem akce a polským Przewornem jako partnerem akce o spolupráci na přípravě a realizaci projektu "Poznejme se - poutní místo Homol".

Jak už jsme několikrát zmiňovali, jde o projekt z programu Evropské unie "Iniciativy společenství Intereg IIIA Česká republika - Polsko", zaměřený na přeshraniční spolupráci států EU. Smlouvu podepsali během návštěvy starosta Przeworna pan Kazimier Sęga a předseda mikroregionu Brodec a starosta obce Borovnice pan Karel Urbanec. Polská strana současně podala dva společné projekty na stejné téma do Fondu mikroprojektů přeshraniční spolupráce.

Polští přátelé navštívili hned po příjezdu česko-polskou mši na Homoli, kterou celebroval ve zcela zaplněném kostele Panny Marie Sedmibolestné páter Josef Suchár ze Sdružení Neratov a koncelebroval probošt z Przeworna. Po mši se odebrali do Přestavlk, kde byl připraven sváteční oběd. V bohatém programu, který čeští hostitelé připravili, byly i ukázky práce dobrovolných hasičů.

Mimořádný úspěch u polských hostů i místních občanů mělo vystoupení deseti starších hasiček z Vrbice s parodií na film Slunce, seno, jahody. "Říkaly jsme si, cvičíme normálně u hasičů, už jsme starší, nemůžeme se rovnat s mladými, a tak uděláme nějakou legraci. Vymyslely jsme si tuhle parodii, udělaly choreografii, prostě parta ženských se dala do kupy. Rozdělily jsme se, kdo co budeme dělat, a poprvé jsme s tím vystupovaly u příležitosti Požární podorlické ligy 11. června. Bylo nám tak trochu líto, že jsme s tím dál nevystupovaly, a tak jsme chtěly, abychom to ještě jednou ukázaly a aby to uvidělo víc lidí", dodala s úsměvem Drahomíra Kuběnková, iniciátorka této aktivity a současně místostarostka Vrbice.

Po ukončení vystoupení byla celá delegace provedena mikroregionem, kde jim byly představeny všechny obce. Zastavili se i v ZŠ Lhoty u Potštejna, kde je uvítala paní ředitelka Bachmanová, provedla je školou a seznámila se vzdělávacím programem.

Při návštěvě Chlen byl panem starostou představen místní kostel a celá okružní jízda mikroregionem končila na Vrbici. Nejdříve si prohlédli stavbu nové rozhledny a pak společně poseděli u odpolední kávy v obecním domě.

Polská delegace neskrývala nadšení a pocit z dobře organizovaného dne. Byly navázány kontakty mezi sbory dobrovolných hasičů a pracovníky zemědělské výroby, kde oboustranně působí moderní zemědělský podnik. Celodenní program byl ukončen vystoupením zástupců mikroregionu Brodec a pana Kazimiera Segy.

Spolupráce bude i nadále pokračovat a neustále se prohlubovat. Dokladem naší snahy by měly být projekty podané z naší i polské strany. První návštěva našich občanů v Przewornu by se měla uskutečnit v květnu.

Karel Urbanec (foto Soňa Rojková) (Brodík 2005/10)


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie16.9.2005 - Obec Borovnice - Praha

Převzetí dekretu ke znaku a praporu obce v Parlamentu ČR

Dne 16. září 2005 starosta obce pan Karel Urbanec, místostarostka paní Soňa Rojková a zastupitel paní Božena Zálohová, převzali v Praze dekret ke znaku a vlajce. Po dlouhém zvažování variant, které mají symbolizovat naši obec, byly odeslány k projednání do poslanecké sněmovny. Její předseda Lubomír Zaorálek se rozhodl symboly naší obci udělit.

(Brodík 2005/10)

 


Září 2005 - Přestavlky

Výstava květin v přestavlcké hospodě

Přestavlcká hospoda uspořádala druhou výstavu květin, vypěstovaných na zahrádkách našich občanů.


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie10.9.2005 - SDH Rájec

Zábavné odpoledne v Rájci

V sobotu 10. září uspořádali hasiči z Rájce pro občany odpoledne plné zábavy. Chtěli tak poděkovat místním občanům za veškerou pomoc při konání květnové soutěže Podorlické ligy. Od 14 hodin tu byly pro děti připraveny soutěže, za které každý byl odměňován a pro všechny se grilovala kuřata, točilo pivo a hrála hudba. Posedět přišli jak mladí, tak i starší. Zábava a noční soutěžení dospělých se protáhla až pozdě do noci.

(Brodík 2005/10)

 


 

3.9.2005 - SDH Přestavlky - Kostelecké Horky

Byli jsme na soutěži "O Horecký pohár"

Ani v tomto roce jsme nechyběli na soutěži "O Horecký pohár" v Kosteleckých Horkách...


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie

3.9.2005 - SDH Borovnice - Kostelec nad Orlicí

Zátah na svatbě člena SDH Borovnice Jaroslava Lédra

Dne 3. září v 10 hodin si řekli své "ANO" na zámku v Častolovicích Klára Lacinová z Kostelce nad Orlicí a Jaroslav Lédr z Borovnice. Hasičský sbor z Borovnice to nenechal bez povšimnutí a udělal "zátah" jak se patří.

(Brodík 2005/10)

 

Srpen 2005:

Kliknutím vstoupíte do fotogalerie27.8.2005 - SDH Přestavlky

Přestavlcký vlk 2005 - 1. ročník

SDH Přestavlky připravil na poslední srpnovou sobotu soutěžní den na ukončení prázdnin pro děti místní i z okolních obcí. Po ukončení volejbalové školy, která se konala v dopoledních hodinách, byla ve 13.30 hodin zahájena dětská hasičská soutěž o pohár s názvem "Přestavlcký vlk". Této soutěže se zúčastnila 2 družstva z Přestavlk a dále družstva z Vrbice, Krchleb, Kostelecké Lhoty a Záměle.

Pro družstva, která se umístila na prvních třech místech, byly připraveny (kromě balíčku a diplomu, což dostali všichni) poháry. Vítězné družstvo pak ještě navíc k poháru dostalo sošku "Přestavlckého vlka" a aby si každý člen vítězného družstva mohl něco odnést domů, obdrželi za 1. místo ještě medaile.

A kdo to vyhrál? Jak je vidět, nasazení přestavlckých dětí při nácvicích na různé soutěže přináší své ovoce. Přestavlcké děti totiž obsadily první dvě místa, na třetím se pak umístilo družstvo z Vrbice. Za velmi dobrý výkon našich dětí patří dík samozřejmě hlavně jim, ale velký dík si rozhodně zaslouží Martin Urbanec, který věnoval trénování našich dětí mnoho svého volného času a bez něhož by děti tohoto výsledku asi nedosáhly.

Po skončení soutěže v hasičském útoku byly připraveny další soutěže, jako přetahování hadicí, hod polenem do dálky nebo malý turnaj ve fotbale, po jehož skončení si to vítěz "rozdal" s naší starou gardou, kterou porazil také. Samozřejmostí byly sladké odměny pro vítěze a ceny útěchy pro poražené. Děti se mohly také povozit na koních, které zde byly téměř celé odpoledne, čehož využili i někteří dospělí. Na závěr si děti mohly zatančit při hudbě, kterou si samy vybíraly (o což byl velký zájem), i když tančit se začalo až se západem slunce. Večer byl zapálen táborák.

Po odchodu posledních dětí (věřte nevěřte, méně než půl hodiny před půlnocí) se dospělí ještě asi hodinu bavili a okolo jedné hodiny ranní byla akce ukončena.

Petr Kotera (Brodík 2005/9)


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie27.8.2005 - Přestavlky

Zakončení letní volejbalové školy 2005

Již šestým rokem probíhala v Přestavlkách pod vedením pana Urbance a pana Řeháka letní volejbalová škola. Přihlásit se do ní mohou nejen místní děti, ale i děti a mládež z jiných okolních obcí. Nejinak tomu bylo i v tomto roce. Školu navštěvovalo až 16 zájemců o tento sport. Všichni velice rádi přivítali i tři nové sportovce Marka Witczaka, Petra Kafku a Šárku Svatoňovou. I přes nepříznivé počasí, které nás v srpnu provázelo, se podařilo uskutečnit všechny lekce kromě jedné. Dne 27. srpna se uskutečnil závěrečný turnaj, kterého se účastnilo 13 dětí, 5 dospělých a 2 trenéři. Před jeho zahájením byli vyhodnoceni žáci volejbalové školy, kteří mají po dobu konání 6ti let největší účast. Odměnou jim bylo triko s číslicí 6 a právem ho dostal Jiří Kaplan, Šárka Kafková, Jiří a Jan Holubec, Lída a Hana Vávrová a Tomáš Červinka. Nejmladší účastníci obdrželi sladkou odměnu, čokoládu Studentskou pečeť. Všichni hráči závěrečného turnaje byli následně pozváni na občerstvení u příležitosti hasičského odpoledne, které bezprostředně navazovalo na tento turnaj. Poslední lekce proběhla 29. srpna, kde bylo všem rozdáno vysvědčení o jejich kvalitách.
Pan Urbanec a pan Řehák by rádi poděkovali všem účastníkům za jejich přístup a chování, dále by jim rádi popřáli hodně osobních i sportovních úspěchů a již dnes se těší na příští ročník letní volejbalové školy s číslem 7.

(Brodík 2005/9)


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie27.8.2005 - SDH Borovnice

"Spanilá jízda" mopedů a pařezů - 0. ročník

SDH Borovnice pořádalo dne 27. srpna 2005 od 13 hodin 0. ročník neobvyklého srazu motorkářů. Na tomto srazu bylo totiž k vidění 7 mopedů Stadion a 2 "pařezy" zn. Jawa. Těchto 9 strojů se spolu se svými majiteli vydalo z Borovnice po trase Přestavlky - Rájec - Koldín - Sudslava - Lhoty u Potštejna zpět do Borovnice. U místní hasičárny pak byly připraveny 4 disciplíny jízdy zručnosti. Nakonec nechybělo samozřejmě posezení při dobrém pití a jídle. Jako nejstaršího účastníka ocenili borovničtí hasiči p. Pánovou z Přestavlk.

(foto Soňa Rojková)

(Brodík 2005/10)

 


26.8.2005 - Přestavlky

Divadelní představení Černých šviháků v Přestavlkách

V přestavlcké hospodě se konala další premiéra Černých šviháků, tentokráte pohádky "Jak čerti lechtali Rampušáka".


20.8.2005 - SDH Borovnice

Sousedské posezení u bramboráků a živé hudby

20. srpna, pořádal SDH Borovnice "Sousedské posezení" u živé hudby a smažených bramboráků.


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie20.8.2005 - Obec Borovnice - Przeworno

Návštěva zástupců DSO Brodec v polském Przewornu

Dne 20. srpna 2005 byl uspořádán zájezd zástupců mikroregionu Brodec do polské obce Przeworno. Tato návštěva měla potvrdit smlouvu o partnerské spolupráci, která již byla 12. července 2005 uzavřena.

Zájezdu se zúčastnili starostové obcí Borovnice, Lhoty u Potštejna, Chleny a Vrbice, dále zástupce Sokolu Chleny pan Řehák, zástupce okrsku sboru dobrovolných hasičů pan Sejkora, zástupce RDA pan Kytlík a tlumočník pan Smólka. V partnerské obci Przeworno je čekali zástupci místní samosprávy, pan starosta, tajemník, farář, učitel a zástupci SDH. Lze také organizovat setkání na úrovni sportovní, SDH, duchovní, kulturní a jiných aktivit občanů, které obě strany již produkují a lze je vzájemně propojit. Získáme tak zkušenosti z druhé strany, případně je doplníme o další iniciativy.

Vzájemná spolupráce by měla umožnit lepší získání finančních prostředků z fondu EU na projekty, které prokáží vzájemnou spolupráci. Prvním společným kontaktem, který byl nabídnut z naší strany, je účast polské veřejnosti dne 18. září na homolské pouti. Polská strana nás na oplátku pozvala 11. září na dožinky, které trvají 3 dny.

Karel Urbanec (Brodík 2005/9)


12.8.2005 - Přestavlky - Chleny-Velká Lhota-Borovnice

Večerní pěší výlet

Pan Králik z Přestavlk uspořádal další, tentokráte večerní pěší výlet. Za pěkného večerního počasí se několik lidí vydalo za pozorováním padajících hvězd s ukončením v Borovnici. Sraz byl v 19.30 hodin v Přestavlkách a trasa byla: Chleny - Velká Lhota - Podhomol - Borovnice. Zakončení v Borovnici bylo s opékáním párků.

(Brodík 2005/8-9)


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie6.8.2005 - Přestavlky

Memoriál Bohumila Bečičky 2005 - 7. ročník

Dne 6. srpna 2005 pořádala Obec Borovnice na přestavlckém hřišti 7. ročník turnaje ve volejbalu pro neregistrované hráče Memoriál Bohumila Bečičky. Turnaje se účastnilo 9 následujících družstev: PRD Přestavlky, Bečičkovy jedničky, Lokálka Choceň, LTC Kluč, Skála Kostelec, Vránokvaky Javornice, Jezevci Neratovice, Zmáchaniny Rychnov nad Kněžnou a Druidy Sudslava.
Vítězem a držitelem putovního poháru Bohumila Bečičky pro letošní rok se stalo družstvo Druidy Sudslava, které se přihlásilo až v den konání soutěže. Druhé místo obsadilo družstvo Skála Kostelec a třetí LTC Kluč. Domácí PRD Přestavlky se umístili na pátém místě.
I přes o dvě hodiny odložený začátek turnaje (z důvodu nepřízně počasí) se celý den vydařil a početná skupina diváků tak mohla shlédnout kvalitní sportovní výkony hráčů. Celý turnaj byl perfektně připraven a zejména hráči uvítali nové zázemí sprch a WC. Velký dík patří také rodině Sejkorově za celodenní občerstvení. Velice nás potěšilo, že všechna zúčastněná družstva se přihlásila na příští 8. ročník turnaje.

(Brodík 2005/9)

 

Červenec 2005:

30.7.2005 - SDH Borovnice

Sousedské posezení u divočáka

Tato akce byla pořádána jako vyhodnocení okrskové soutěže. Místo poděkování se griloval divočák...


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie16.7.2005 - SDH Přestavlky - Kostelecká Lhota

SDH Přestavlky: Byli jsme na "Lhoteckém džbánu 2005"

Dne 16. července 2005 se konal v Kostelecké Lhotě v rámci oslav 110. výročí SDH již 5. ročník netradiční hasičské soutěže "Lhotecký džbán". Přestavlky v soutěži měly dvě družstva dospělých, jedno družstvo žen a jedno družstvo dětí. Všichni podali velmi dobrý výkon a co se týká dětí, které skončily na skvělém druhém místě, ty od prvního místa dělila pouhá jediná vteřina...
Po skončení soutěže byl připraven program, ve kterém vystoupili herci Jiří Krytinář, Kliknutím vstoupíte do fotogalerieMiroslav Moravec, Ota Jirák a hudební a taneční vstupy zajišťovala slovenská folklorní skupina. Večer se konala taneční zábava a po celý den bylo zajištěno bohaté občerstvení.

Petr Kotera (Brodík 2005/8)

 


16.7.2005 - SDH Borovnice - Kostelecká Lhota

SDH Borovnice: Lhotecký džbán

Do Kostelecké Lhoty na 5. ročník netradiční hasičské soutěže "Lhotecký džbán" zavítali v tomto roce také hasiči z Borovnice.


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie12.7.2005 - DSO Brodec - Lhoty u Potštejna

Polští přátelé přijeli podepsat smlouvu

Ve Lhotách u Potštejna byla v úterý 12. července odpoledne podepsána dohoda o navázání spolupráce v rámci Euroregionu Glacensis, největšího na česko-polské hranici, mezi mikroregionem Brodec a polskou gminou (střediskovou obcí) Przeworno.

Stalo se tak na závěr první návštěvy představitele více než pětitisícového Przeworna z jihovýchodní části Dolnoslezského vojvodství - wójta (starosty) Kazimierze Sęgy, doprovázeného tajemníkem, v obcích Dobrovolného svazku obcí Brodec na rozhraní orlickoústeckého a rychnovského okresu. Smlouvu za českou stranu podepsal předseda mikroregionu Brodec Karel Urbanec. Slavnostnímu aktu byli přítomni představitelé našich obcí a sekretáři polské i české části Euroregionu Glacensis Radosław Pietuch a Jaroslav Štefek.

PhDr. Josef Krám (Orlický týdeník, přetištěno v Brodíku 2005/9)


9.7.2005 - Přestavlky

Taneční zábava v Přestavlkách

Dne 9. července se konala v přestavlcké hospodě taneční zábava se skupinou "Senior", která v Přestavlkách sklidila velký úspěch při hasičské soutěži.

Při této příležitosti se grilovala kuřata.


2.7.2005 - SDH Borovnice

Sousedské posezení u ražniči

Za účasti asi čtyřiceti občanů se podávalo výborné ražniči. Akce se vyvedla...

 

Červen 2005:

19.6.2005 - Homol

"Vítání léta" - koncert na Homoli

Dne 19. června od 14 hodin se konal v chrámu Panny Marie Bolestné na Homoli další koncert skupiny Gema...


17.6.2006 - Přestavlky

Tvořivé odpoledne v přestavlcké knihovně

Dne 17. června se konalo první veselé barevné tvořivé odpoledne v přestavlcké knihovně na téma: "Tvoříme z barevného papíru a lepenky". Všechny potřeby a materiály byly v knihovně k dispozici.


16.6.2005 - SDH Přestavlky

Nová stříkačka SDH Přestavlky

Kliknutím vstoupíte do fotogalerieNa poslední okrskové soutěži, která se konala letos v květnu v Borovnici, se nám vyskytla porucha na naší staré stříkačce "Stratílek", která si vyžádá generální opravu. Protože se nám díky našemu veliteli Petrovi Černému naskytla možnost výhodné koupě novější "uloženky", o což jsme se již delší dobu snažili, neváhali jsme a tuto stříkačku jsme dne 16. června 2005 konečně s radostí uvítali v Přestavlkách. Je to stříkačka uložená v přívěsu, který obsahuje kompletní výbavu hadic a všelijakého nářadí. Pro některé členy našeho sboru je sice náš starý dobrý "Stratílek" nenahraditelný a právem jsme byli pyšní na výkony, které jsme s ním dosahovali, všichni se ale jistě shodneme na tom, že nová stříkačka je potřebná.
V úterý 5. července od 16 hodin jsme ji poprvé vyzkoušeli v rámci nácviku na soutěž a tomuto "křestu" byli přítomni nejen členové našeho SDH. Věříme, že nám bude spolehlivě a dlouho sloužit a poprvé jsme s ní vyjeli na soutěž do Kostelecké Lhoty dne 16. července 2005.

Petr Kotera (Brodík 2005/7)


5.6.2005 - Přestavlky - Choceňsko

Cyklistický výlet

Dne 5.června 2005 se 6 dětí, co pravidelně chodí do tělocvičny, vydalo na Choceňskou Naučnou stezku pod vedením Jany Holubcové. Vyjeli jsme v 9.00 hod. z Přestavlk a zamířili jsme do Kosteleckých Horek k Modrému domu, kde nám dali mapu. Dále jsme následovali mnoho obtížných kopců a poté jsme dojeli do Těšnova a dále až do Plchůvek, kde jsme si opekli vuřty. Pak jsme dorazili do Újezdu u Chocně, kde nás zastihl prudký déšť. Potom jsme jeli přírodním parkem u Tiché Orlice a pak přes Hlavačov až do Chocně. Tam od sud jsme si zajeli až na Mítkov, kde jsme si dali česnekovou polévku. Za chvíli jsme se vrátili zpět do Chocně, kde jsme se napojili na cyklotrasu. Jeli jsme přes Peliny, Hemže, Tatarák, Závrší, Podhomolí, a pak jsme pokračovali v cestě domů. Trasa byla dlouhá asi 35 km, ale díky pravidelnému posilování jsme ji perfektně zvládli!

Iveta, Katka, Lucka, Kuba, Honza a Jirka (Brodík 2005/7)

 

Květen 2005:

28.5.2005 - Obec Borovnice - Boskovice

Kliknutím vstoupíte do fotogalerieZájezd dětí a mládeže do Westernového městečka v Boskovicích

Dne 28. května jsme jeli na výlet do Boskovic. Vyjeli jsme brzy ráno autobusem a jeli jsme asi hodinu a půl. Po dlouhé cestě jsme došli do Westernového městečka. Tam jsme si mohli zakoupit nějaký ten suvenýr nebo si zajezdit na elektrickém býkovi, na koni, nebo si zastřílet z luku atd. V 11 hodin jsme shlédli představení, kde jsme zjistili, jak se krotí koně nebo jak se chytají krávy do lasa. Ve 13 hodin jsme zašli do malé restaurace, kde jsme se najedli a napili. Pak pro nás byly připraveny soutěže, jako například hod pštrosím vejcem. Ve 14 hodin jsme shlédli divadelní představení DUCH STŘÍBRNÉHO JEZERA. Pak jsme opět měli volno a v 16 hodin jsme shlédli indiánskou pohádku, která byla něco jako Jeníček a Mařenka. Asi o půl páté jsme opět zašli do restaurace, kde jsme dostali výbornou palačinku se šlehačkou. Pak už zbývala jen cesta domů. Aby jsme zkrátili dlouhou chvíli, tak jsme zpívali různé písničky pro potěšení.

Katka Hejcmanová (Brodík 2005/7)


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie21.5.2005 - SDH Rájec

Soutěž o "Pohár Podorlické ligy" v Rájci

V sobotu 21. května 2005 proběhla v Rájci soutěž „Podorlické ligy“ v požárním útoku. Podorlická liga se v naší obci konala letos již potřetí. Základem úspěšného průběhu soutěže i večerní zábavy bylo krásné, téměř letní počasí. Účastnilo se 7 družstev žen a 20 družstev mužů, mezi nimi dvě domácí, kterým se bohužel letos na domácí půdě nevedlo moc dobře. Na 1. místě v kategorii žen se v základním kole umístilo družstvo z Opočna, v kategorii mužů to byl Lodín. V soutěži o pohár obce Rájce, která závisela na výsledcích ze základního kola, zvítězilo družstvo mužů Pšánky a žen Kvasiny A.

Po celý den i noc bylo zajištěno občerstvení. V dopoledních hodinách bylo možno zakoupit losy a vyhrát tak některou ze 150. pěkných cen. Program sobotního dne pokračoval večerní zábavou při hudbě pana Vlčka z Častolovic. Na zábavu přišlo mnoho občanů nejen z naší, ale i z okolních a vzdálenějších obcí, což organizátory akce velice potěšilo. Taneční parket i celý stan byl zcela zaplněn. Veselá nálada panovala až do časných ranních hodin.

(Brodík 2005/6)


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie8.5.2005 - Obec Borovnice - Přestavlky

Vítání občánků

S našimi novými občánky jsme se přivítali v neděli dne 8. května ve 13 hodin na zámečku v Přestavlkách. Svým proslovem je uvítal pan starosta obce se sociální komisí. Účast byla poměrně velká. Se svými ratolestmi přišli nejen rodiče, ale i dědečkové, babičky, strejdové a tetičky. Každý nový občánek dostal pamětní knížku, plyšové zvířátko, peněžní poukázku a spolu s rodiči pak byli zapsáni do kroniky. Po skončení bylo pro rodiče připraveno příjemné posezení a občerstvení.

(foto Soňa Rojková)

(Brodík 2005/6)


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie7.5.2005 - SDH Borovnice a okrsek

Okrsková soutěž v Borovnici s večerní zábavou

V sobotu 7. května 2005 proběhla v Borovnici od 12 hodin v rámci 115. výročí založení sboru soutěž okrsku č.18. Soutěže se zúčastnilo 5 dětských, 4 ženská a 11 mužských družstev a dále 1 družstvo mužů - veteránů. Účast byla bohatá nejen v počtu soutěžících družstev, ale také v množství fandících a přihlížejících diváků.
Velitel okrsku p. Sejkora a starosta okrsku p. Břečťan ocenili obětavost a práci hasičů Borovnice při přípravách na toto cvičení. Zástupce výkonného výboru p. Starý Jan rovněž poděkoval za vzornou přípravu tohoto cvičení a za obětavou práci hasičskému sboru Borovnice předal Čestné uznání.
Po ukončení soutěže bylo provedeno závěrečné vyhodnocení a při slavnostním nástupu byly předány ceny. Letos poprvé byl mimo ostatních ocenění předán vítězi i první putovní pohár okrsku, který byl na základě dohody sborů vyhotoven.

Po celou dobu konání soutěže i po jejím skončení bylo zajištěno bohaté občerstvení a večer následovala zábava s hudbou a tancem, která se protáhla až do ranních hodin.

(foto Soňa Rojková) (Brodík 2005/6)

Výsledky:

Kategorie mužů:  1. Kostelecké Horky - 27,40,  2. Rájec - 28,37,  3. Vrbice - 28,89,  4. Kostelecké Horky B,  6. Lhoty u Potštejna,  7. Přestavlky II.,  8. Borovnice,  9. Přestavlky I.

Kategorie žen:  1. Kostelecké Horky,  2. Vrbice A st.,  3. Vrbice B ml.,  4. Přestavlky.

Kategorie dětí:  1. Lhoty u Potštejna - 31,73,  2. Přestavlky-Vlčata - 36,38,  3. Vrbice,  4. Kostelecká Lhota,  5. Krchleby.

 

Duben 2005:

30.4.2005 - jednotlivé SDH

Pálení čarodějnic

Jako každoročně, i tento rok v jednotlivých částech obce vzplály hranice pro pálení čarodějnic...

SDH Přestavlky v rámci programu uspořádal od 18.30 hodin na sále hospody krátké divadelní představení "Amatéři" v podání souboru ČERNÍ ŠVIHÁCI, po jehož skončení následoval venku před hospodou "Rej čarodějnic" a nechybělo ani posezení při kytaře a opékání prasete.

(Brodík 2005/4)


23.4.2005 - Obec Borovnice - Holice

Zájezd do divadla v Holicích

Dne 23. dubna pořádala obec Borovnice zájezd do divadla v Holicích na operetu "Na tý louce zelený" v předvedení pražského divadelního souboru. Jedním z protagonistů byl i pan Zíma.

(Brodík 2005/4)


23.4.2005 - Přestavlky - Koldín-Skořenice-Kostelecké Horky

První jarní výšlap

V sobotu 23. dubna za pěkného počasí vyrazilo 8 statečných z Přestavlk přes Rájec a Koldín do Skořenic. Po důkladné prohlídce této vesnice v místní restauraci žízniví doplnili tekutiny a hladoví se najedli. Dále se pokračovalo na Bošín a Kostelecké Horky, kde jsme shlédli "Modrý dům" (otevřeno pro veřejnost až od 1. května). Odtud to bylo jen kousek přes les zpátky do Přestavlk. Tam jsme dorazili spokojeni a s dobrou náladou a elánem na další výlet. Pořádal pan Králik z Přestavlk.

(Brodík 2005/5)


17.4.2005 - Homol

Pouť na Homoli

I v tomto roce se konala každoroční jarní pouť na Homoli.


Duben 2005 - DSO Brodec

Cykloturistika pro mikroregion Brodec

Hlavním cílem tohoto projektu byl rozvoj cestovního ruchu. Přiváděním turistů jako konzumentů služeb do regionu je zvýšen tlak na rozvoj podnikatelských aktivit, péči o životní prostředí, kulturní památky i doplnění technické a dopravní infrastruktury. Vedle sezónních návštěvníků, turistů, tak zvýšená propagace obcí a cyklotras přinese užitek i stálému obyvatelstvu obcí a tím přispěje k jeho stabilizaci. Předmětem projektu byla realizace značení cyklotras, mobiliář, návrh a vytištění propagačních letáků cyklotras, doplnění propagačních tiskovin obcí a návrh loga DSO.

(Brodík 2005/4)


10.4.2005 - Obec Borovnice - Přestavlky

Přátelské neformální posezení s důchodci

Na přátelské neformální posezení, konané v neděli 10. dubna 2005, byli pozváni důchodci Přestavlk, Rájce, Borovnice a Homole. Pozvala je sociální komise spolu s obecním úřadem. Celá sešlost se konala v pohostinství v Přestavlkách a po celou dobu byl zajištěn bohatý program. Na počátku celého dění všechny přítomné uvítal starosta obce pan Urbanec svým slovem a dámám předal květinu. Vystoupily tu děti z mateřské školy Chleny a Lhoty u Potštejna se svým programem pod vedením paní učitelek a děti ze lhotecké základní školy tu zatancovaly. Všem se to určitě moc líbilo, protože sklidily velký potlesk. Celé odpoledne hrál k tanci a poslechu Oldřich Štencl. Občerstvení bylo též pro všechny zajištěno. Podávala se káva a zákusky, večer pak byla připravena večeře. Sociální komise zhodnotila celou akci jako velmi dobrou. Byla tu menší návštěvnost než minulý rok, ale přesto měli všichni dobrý pocit z krásného a příjemně stráveného odpoledne a těší se na příští rok, až se toto posezení zopakuje.

(Brodík 2005/5)


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie9.4.2005 - SDH Borovnice

Ocenění dlouholetých členů

Dne 8. dubna v Borovnici proběhla slavnostní členská schůze ke 115. výročí založení sboru dobrovolných hasičů. Při této příležitosti byli odměněni dlouholetí členové: Josef Vávra, Miroslav Dusílek, Jaroslav Tschöpl, Miloslav Jireš, Jiří Černý a František Hlaváček.
Odměnou bylo čestné uznání a soška hasičského příslušníka. SDH Borovnice děkuje všem za svoji dlouholetou činnost.

(Brodík 2005/5)

 


Kliknutím vstoupíte do fotogalerie2.4.2005 - SDH Přestavlky

Dětský karneval

Jak se již stalo v průběhu několika let tradicí, i letos se dne 2. dubna konal na sále hospody v Přestavlkách dětský karneval, který organizuje přestavlcký sbor dobrovolných hasičů pod vedením svého starosty p. Sejkory. Soutěže pro děti velmi pěkně připravila, organizovala a celé odpoledne moderovala učitelka 1. stupně ZŠ Lhoty u Potštejna paní Šaldová. Té patří velký dík za to, že se dětem na karnevale velmi líbilo a mnoha dětem se ani nechtělo domů. Dík patří samozřejmě také sponzorovi této akce, kterým byl obecní úřad Borovnice, díky kterému byly děti bohatě odměněny nejen sladkými cenami. Odměnou organizátorům, sponzorovi a všem zúčastněným byl zase dětský smích a radost.
Jsem si jist, že tato pěkná akce bude i nadále tradicí a že se příští rok děti zase v hojném počtu na zdejším karnevale rády sejdou...

Petr Kotera (Brodík 2005/5)

 

Březen 2005:

Kliknutím vstoupíte do fotogalerie19.3.2005 - Obec Borovnice - Praha

Zájezd pro děti a mládež do Prahy

Za odměnu v soutěži pro děti a mládež, uveřejněné ve zpravodaji Brodík, byl kulturně poznávací výlet do hlavního města Prahy. Dne 19. března do Prahy odjeli Petr Kafka, Hana Černá, Pavlína Svatoňová, Katka Hejcmanová, Veronika Dusílková a Edita Matějusová, kteří svými kresbami a články naplnili námi kladené požadavky. Jako doprovod byl pan Urbanec s manželkou a v Praze je čekala paní ing. Kateřina Holmová, která jim po celou dobu dělala průvodkyni. Děti byly přepraveny do Chocně, odkud odjížděly vlakem do Prahy. Hlavní město je uvítalo deštěm, ale děti ho skoro nevnímaly.
Hned na začátku bylo domluveno, že nelze absolvovat historické centrum města a ZOO. Po vzájemné dohodě s dětmi byla ZOO vypuštěna. Z hlavního nádraží se metrem přesunuly na stanici Malostranská. Odtud vystoupaly historickým centrem po Daliborce k Pražskému hradu. Ve starém purkrabství navštívily centrum hraček. Na výstavě viděly děti nejen historické hračky (nejstarší z roku 1726), ale i výstavu jedné z nejpopulárnějších hraček - Barbie asi v tisíci podobách. Odtud se především dívkám vůbec nechtělo.
Děti pak pokračovaly ke hradu, kde navštívily známou Zlatou uličku. Jen pro zajímavost - dříve do této uličky byl vstup zdarma, dnes za něj celá výprava zaplatila 500,- Kč. Ve zdejších stavbách děti zaujala výstava mučírny a katovských nářadí. Z jednoho hlediska byla návštěva morbidní, ale z druhého děti mohly poznat kousek historie. Poté vystoupaly do centra Pražského hradu a navštívily chrám svatého Víta. Všichni byli upozorněni na skutečnost, že Pražský hrad obývá prezident ČR. Děti velice zajímala i hradní stráž a ke všem zajímavostem a budovám dostávaly podrobný výklad od paní Holmové. Po celkovém pohledu z pražských hradních teras sestoupaly na Malostranské náměstí. Zde se naobědvaly a pokračovaly cestou na Karlův most. Na Karlově mostě je ze všeho nejvíce upoutalo vystoupení jazzové kapely s výrazným projevem doprovázejícího zpěváka.
Odtud jejich cesta vedla na Staroměstské náměstí ke zhlédnutí Orloje. Protože bylo před Velikonocemi, celé náměstí bylo zastavěno velikonočním trhem. Děti pak dále pokračovaly do ulice Na Příkopech, kde se zastavily v domě hraček. Ve tříposchoďovém marketu tak mohly shlédnout spoustu hraček. Jejich cenová dostupnost byla však mimo naše možnosti. Po projití pěší zóny navštívily obchod New Yorker, který nabízí oblečení dospívajících. Projitím poloviny Václavského náměstí se děti dostaly do ovocného baru, kde dostaly pohár. Po občerstvení je čekala návštěva paláce knih Luxor, kde si každý mohl vybrat knihu do částky 200,- Kč. Zdálo se, že to bude velmi lehká záležitost, ale když tu k nabídce bylo 450 000 titulů... Po jedné a půl hodině se někteří ještě nedokázali rozhodnout. Nakonec si každý knihu vybral a věříme, že po jejím přečtení bude sloužit jako příjemná vzpomínka na jeden den strávený v Praze. Po koupi knih odjela celá výprava na hlavní nádraží a odtud vlakem do Chocně.
Vzhledem k tomu, že se děti těšily, až si ve vlaku sednou, lze usuzovat, že celý kulturně-poznávací zájezd nebyl náročný jen ve vstřebávání nových informací o všech památkách, ale ověřil i jejich vytrvalost a odolnost vůči pražské dlažbě.
Celý den byl velmi úspěšný a poděkování patří dětem za vzorné chování a zájem o všechno, co jim bylo nabídnuto.

(Brodík 2005/4)


Březen 2005

Tělocvična v Přestavlkách

Místní tělocvična v Přestavlkách funguje pro děti každý týden v pondělí a ve středu od 18 hod. do 19 hod. Schází se nás poměrně hodně, ale někdy taky málo! Cvičíme různé cviky na břicho, stehna, zadeček, ale i pro uvolnění. Všechny nás to baví a je to lepši, než ležet na gauči a dívat se na televizi! Určitě má každý nějakou volnou chvilku, kdy by si mohl s námi zacvičit. Jediné, co bychom uvítaly ke cvičení, tak to je větší prostor na náročnější cviky. Jinak nemáme žádné jiné výhrady a doufáme, že se nám zeštíhlí postava! A tak neváhejte ani chviličku a přijďte si s námi zacvičit! Paní cvičitelka Jana Holubcová pořádá na jaře výlet „přes tři hrady“, tak se nechte inspirovat a přijďte!

Katka Hejcmanová

 

Přidám ještě několik vět za kolektiv žen. Je opravdu potěšující, že k nám zavítaly ženy ze všech tří částí obce a různých věkových kategorií. Ženy, které ještě pořád váhají, zda se k nám přidat, můžeme ubezpečit, že se nejedná o žádný rychlý aerobic, ani o žádnou náročnou gymnastiku. Je to cvičení zaměřené na protažení, uvolnění, zpevnění a posílení všech (skoro všech) partií těla. Přijďte se podívat, nebo si zacvičit a nebo třeba poradit, co dělat lépe a jinak.

(Brodík 2005/3)

 

Únor 2005:

Únor 2005

Zdokonalování tělocvičny v Přestavlkách

Obec Borovnice se v minulém roce rozhodla znovu obnovit tělocvičnu na zámečku v Přestavlkách, která tu už v provozu byla. K tomu jim dopomohla dotace z grantu, o kterou obec žádala. Do provozu byla uvedena dne 15. listopadu 2004 a do dnešních dnů ji navštívilo téměř 500 cvičících žen, mužů a dětí.

Ženy, které se tu pravidelně scházejí, se rozhodly oslovit zastupitele obce formou dopisu, kde žádají o příspěvek na dozařízení a vybavení cvičebních prostor. "Jelikož chodí na skupinové cvičení více než 10 lidí, je třeba z důvodu mála místa v tělocvičně zhotovit posilovnu z jedné, zatím nevyužité místnosti ve Fit centru." Toto byl jeden z požadavků, které přednesly. Dalším jejich přáním byla úprava a vybavení tělocvičny, oprava chodby, kde je nutné umístit věšáky na bundy a jednoduché botníky. Jednu prázdnou místnost na zámečku by chtěly využít na rekondici po cvičení. Jejich představa o takovémto zařízení je zakoupení saunové minikabiny a masážní stroj. Poplatek za využití těchto dvou zařízení by měl odpovídat nákladům na provoz. Dopis byl zaslán na obecní úřad a zastupitelé možné příspěvky na tyto opravy a zařízení projednali na veřejném zasedání.

(Brodík 2005/2)


11.2.2005 - SDH Přestavlky a okrsek

Valná hromada okrsku

Valná hromada SDH okrsku č.18 se tentokráte konala v hospodě v Přestavlkách...

 

Leden 2005:

29.1.2005 - SDH Přestavlky a okrsek

2. Okrskový ples hasičů

V tomto roce se SDH Přestavlky ujal pořádání okrskového plesu, který se stává každoroční tradicí. Konal se v sobotu 29. ledna od 20 hodin na sále restaurace "U Medvěda" v Přestavlkách. Ples pořádali hasiči okrsku č.18, do kterého patří sbory: Vrbice, Chleny, Svídnice, Krchleby, Lhoty u Potštejna, Kostelecké Horky, Přestavlky, Borovnice, Polom a Rájec.

Sál zaplnili nejen zdejší lidé, kteří se přišli pobavit a zatancovat si. K tanci jim hrála hudba "MIX" Vamberk. Pro všechny byla připravena bohatá tombola. Na výběr tu hosté měli ze tří večeří a plno jiného občerstvení. Účast byla velká a všichni byli určitě spokojeni.

(Brodík 2005/2)


22.1.2005 - SDH Přestavlky

Valná hromada SDH Přestavlky

Jako každoročně se na počátku roku konala valná hromada...


8.1.2005 - Přestavlky - Borovnice-Homol-Závrší

Zimní pěší výlet "Na Tři krále o krok dále"

Pan Králik z Přestavlk v sobotu 8. ledna uspořádal další pěší výlet, tentokráte zimní s názvem "Na Tři krále o krok dále". Trasa byla Přestavlky - Borovnice - Homol - Závrší - Přestavlky. Sraz byl v 10 hodin v Přestavlkách na autobusové zastávce a účastníci měli s sebou nejen vuřty a něco "na zahřátí", ale hlavně dobrou náladu...

 

Máte-li někdo další informace o činnosti a dění v obci, o kterých zatím nevím, prosím, pošlete mail.

 

Právě se nacházíte na stránce:

Stalo se v roce 2005

Sekce: Dění v obci
Na hlavní stranu   Na první stranu sekce   O krok zpět   O krok vpřed

© Obec Borovnice, webmaster:

Petr Kotera, e-mail webmaster@borovnice.info

Nahoru na začátek stránky   Informace o procházení webem a prohlášení o přístupnosti   Nápověda k používání webu   Zavřít a nashledanou